Endret: 22 mai 2021     Opprettet: 16 mai 2016

Parsellhagen på Fjellhushaugen

Generalforsamlingen i 2016 godkjente en parsellhagetest bak garasjene til garasjelag 2. Seks karmer og to drivere har vokst til over 50 karmer og godt over ti småbrukere.

Generalforsamlingen i 2016 godkjente en parsellhagetest bak garasjene til garasjelag 2. I 2018 ble denne flyttet til ny lokasjon bak garasjen mellom PH vei 33 og PH vei 31. I 2020 ble den opprinnelige lokasjonen på ny tatt i bruk grunnet plassmangel.

Første år med pallekarmer var det to drivere og seks doble karmer som var i drift. I dag er det over 50 doble karmer og godt over ti drivere som holder på.

Boligselskapet har kjøpt kommunal kompostjord de fleste åra, men enkelte drivere eksprementerer med egne kompostblandinger, blant annet basert på eget kjøkkenavfall og bokhasi.

Lokasjon 2 har fremdeles utvidelsesmuligheter og utvides i 2021 med 18 karmer.

Interessert? Kontakt styret, eller Vegar Hammer Olsen.

Merkesteinene

2016; generalforsamlinga vedtar en test med parsellhage basert på doble pallekarmer som doneres til formålet, samt innkjøpt kommunal kompostjord, plassert nedenfor garasjelag 2. De første seks pallekarmene driftes av to småbrukere, som setter poteter og planter jordbær.

2017; testen fortsetter på samme sted uten utvidelse.

2018; generalforsamlinga vedtar å flytte pallene til ny lokasjon som blir mellom 31 og 33 bak garasjene. Samtidig utvides antall karmer og antall drivere.

2019; voksesmerter i pallebyen etter at den fylles opp med åtte drivere fordelt på 33 karmer.

2020; den opprinnelige lokasjonen for pallekarmene tas igjen i bruk med 18 karmer og sju drivere. Noen småbrukere har karmer på begge lokasjoner. Noen karmer kjøpes inn av boligselskapet, andre doneres til formålet. Det dyrkes ikke lenger bare poteter, men alt mulig slags; asparges, gulrot, tomat, mais og druer og mye annet rart.

2021; Lokasjon to utvides med 18 karmer.

 

Interessert? Kontakt styret, eller Vegar Hammer Olsen.